keskiviikko 12. elokuuta 2015

North Stradbroke Island


Kristallinkirkasta turkoosia vettä, delfiinejä, valaita, kenguruita, kilppareita ja rauskuja, jyrkkiä kallioita, upeita maisemia, rantoja, lämpöä, hyvää ruokaa ihanissa maisemissa ja illalla totaalinen väsähtäminen.

Vikoina Brisbanen päivinä tehtiin Sofian kanssa päiväretki North Stradbroke Islandille. Straddie oli aivan uskomattoman kaunis ja mainostaa itseään Australian parhaaksi maalla sijaitsevaksi valaiden spottauspaikaksi. Voin ihan hyvin uskoakin sen, sillä kun pysähtyi hetkeksi kallion reunalle, lähes välittömästä valaita ilmestyi näköpiiriin. Nähtiin useampi valas suihkuttelemassa vettä, uimassa ja hyppimässä. Jos menisci whale watching –cruiselle, valaita näkisi lähempää, mutta Straddiellä vieraillessa saatiin mennä ihan omien aikataulujen mukaan eikä tarvinnut maksaa maltaita.

Juuri tuona viikonloppuna Brisbanessa oli junaradan korjausta useamman aseman välillä, joten junat ajoivat pohjoisesta vain keskustaan asti ja sitten reilusti kauempana jatkoivat taas matkaa, mutta väli oli poikki. Meidän matka-aika piteni ja reitti monimutkaistui, mutta yllätyin kyllä miten hyvin asia oli hoidettu, vaikkakaan ei Sofian kanssa löydetty asiasta mitään mainintaa netistä ja paikallinen reittiopaskin ehdotti aivan pokkana reittiä, joka ei ollut mahdollinen korjaustöiden vuoksi. Asemilla oli kuitenkin runsaasti ihmisiä ja väli oli korvattu usealla bussilla. Jatkojunat puolestaan odottivat aina busseja, joten ei myöhästytty meidän lautastakaan. Jopa illalla pimeällä, kun tultiin takaisin, asemalla päivysti varmaan viisi ihmistä ohjaamassa meitä oikeisiin busseihin! Brisbane oli todella hoitanut asian mallikkaasti!

Täällä muutenkin tuntuu, että henkilökuntaa on joka paikassa huomattavasti enemmän kuin Suomessa! Puutarhakaupassa käydessä kassan luona notkui varmaan seitsemän työntekijää, osa täysin toimettomina, ja kahviloissakaan ei pääsääntöisesti joudu venailemaan pitkiä aikoja, sillä henkilökuntaa on tarpeeksi ottamaan maksun vastaan, tekemään erikoiskahveja ja tarjoilemaan kakkuja.

Yleisesti Brisbanessa ja Australiassa olen saanut joka paikassa nopeaa palvelua! Osin tähän auttaa esim. ruokakaupassa itsepalvelukassat, joita olen oppinut käyttämään sujuvasti! Monissa ruokakaupoissa itsepalvelukassoja on paljon enemmän kuin normikassoja. Toisaalta haluaisin käyttää perinteisiä kassoja, ettei kaikki täysin automatisoidu, mutta näillä kassoilla on yleensä kauheat jonot. Ravintoloissa ja kahviloissa tilaus tulee yleensä todella nopeasti. Tosin mun Cairnsin ja Port Douglasin reissu teki tähän ison poikkeuksen. Oli kyseessä sitten pannukakkuaamiainen, krokotiiliburgeri tai barramundi-ateria, venailin lähes joka kerta sen puoli tuntia (vähintään), vaikka paikka ei olisi ollut täpötäynnä. Ehkä tropiikin lämmössä vain on lepposampi elämäntyyli hah.

Näköjään en osaa pysyä aiheessa, mutta ehkä se ei haittaa! Tässä oli näillä näkymin vika postaus Brisbanesta, seuraavaksi keskitytäänkin sitten mun Sydneyn elämään ja lomareissuun, kunhan saan kuvat kamerasta koneelle!

Hyvää yötä Sydneystä!


Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti