lauantai 29. elokuuta 2015

Living at the beach

Hyvää viikonloppua Sydneystä! Brisbanesta Sydneyyn muuton myötä mun elämä on muuttanut rannalle. Brisbanessa ei juuri rantoja ole ja täällä asun Sydneyn Northern Beaches -alueella, jossa on rantoja vieri vieressä. Kuuluisin ja suurin näistä on Manly, mutta vieressä olevat pienemmät rannat on huippuja kanssa jos haluaa enemmän omaa rauhaa. Tosin uskon, että kesällä kaikki rannat ovat täynnä, kun sydneyläiset ottavat kaiken ilon irti ulkoilmaelämästä. Sydneyn rannoilta puuttuvat paratiisimaisuus ja palmut, ja vaikka rannat ovat huikeita, vaaleahiekkaisia ja kirkasvetisiä, tuntuvat ne kuitenkin inhimillisemmiltä kuin vaikkapa Port Douglasin tai Byron Bayn rannat. Säiden salliessa ollaan vierailtu nuoremman tytön kanssa rannoilla leikkimässä, hiekkalinnoja rakentaessa ja kahlaillessa ja vapaapäivinä olen viettänyt piknikkejä, keräilly upeita simpukoita tai vain käveleskellyt ympäri rantoja. En malta odottaa lämpimiä kesäilmoja, jolloin pääsee nauttimaan auringonlaskuista rannalla (tällä hetkellä illat ovat niin kylmiä, ettei se ole mahdollista ilman toppautumista...). Ollaan myös suunniteltu Manlyn surffikouluun osallistumista lähitulevaisuudessa!
Viime viikolla löysin uuden lempparipaikan täältä. Lähdin kävelylle tarkoituksenani löytää yksi puisto ja lounaspaikka, mutta päädyinkin kävelemään Manly Scenic Walkia ja löysin suojaisan kallion, jonne leiriydyin päiväksi Paulo Coelhon ja eväideni kanssa. Edessäni avautui upeat maisemat purjeveneineen ja kirkkaine vesineen ja ainoa häiriötekijä omalla kalliollani oli suuri musta vihaisen näköinen lintu, joka vaani uhkaavasti ruokaani.

Kaikki postauksen kuvat ovat Manlyn alueen rannoilta (Manly, Freshwater, Curl Curl, Fourt Basket beach), max. 1h kävelymatkan päässä kotoa. Aika täydellinen asuinpaikka mulla!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti