lauantai 15. elokuuta 2015

Kuranda - rainforest & village
Yhtenä Cairnsin lomapäivistä suuntasin Kurandaan, keskellä sademetsää sijaitsevaan, hipahtavaan kylään. Koko reissun hienoin osa oli musta menomatka Skyraililla, eli gondolihissillä. Skyrail kulki korkealla sademetsän yläpuolella ja näkymät olivat huikeat!! Matkan varrella oli muutama stoppi, joilla pääsi kävelemään sademetsän keskelle ja ihailemaan maisemilla lookouteilta. Menomatkaan pysähdyksineen meni n. 1,5 tuntia.

Kuranda on pieni kylä sademetsän keskellä. Siellä mulla oli aikaa muutama tunti kierrellä ihania pieniä putiikkeja, markkinoita, kävellä ympäriinsä sekä syödä paikallista lohikäärmehedelmäjäätelöä ja krokotiiliburger! Kuranda oli musta tosi kiva paikka ja jos mulla olisi ollut muutama tunti lisää olisin käynyt sademetsässä kävelyllä ja kattomassa värikkäitä perhosia.

Takaisin Kurandasta tulin Scenic Railwayta pitkin vanhalla maisemajunalla. Myös junasta oli upeat maisemat, kun se meni korkealla vuorilla sademetsän keskellä ja kallioiden reunalla. Olin päivän jälkeen superväsynyt, joten silmät meinasivat mennä kiinni matkan aikana, mutta maisemien ansiosta pysyin kuitenkin hereillä! Matka oli hieno ja todellakin suosittelen ottamaan Skyrailin tai Scenic Railwayn perusbussin sijasta!


Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti