tiistai 15. syyskuuta 2015

Over a month in Sydney


Viime aikoina olen…

… huomannut, miten pieni maailma on! Kävin kahvilla suomalaisen Ellin kanssa, joka on mun ihanan lukiokaverin pikkuserkku!! Täällä me asutaan lähekkäin toisella puolella maapalloa! Huikeeta, mutta ihan hassua.

... vieraillut Art Gallery of New South Walesissa ja Museum of Comtemporary Artissa. Art Gallery of NSW oil todella kauris parka ja MOCAssa puolestaan oil musta kivat näyttelyt. Mä tyke toss paljon käydä museoissa ja gallerioissa kävelemässä, aistimassa tunnelmaa ja kattelemassa, en niinkään välttämättä ymmärrä aina taulujen ja taideteosten syvimpiä merkityksiä.

... syönyt elämäni ensimmäisen Yum Chan ja vieraillut elämäni ensimmäistä kertaa Chinatownissa. Täällä lähes kaikissa kiinalaisissa on viikonloppuaamupäivisin brunssi, Yum Cha (onko Suomessa??), jossa siis istutaan pöydässä ja tarjoilijat kiertelevät vaunujen kanssa pöytien välissä erilaisten herkkujen kanssa. Yhdellä on kanaa, toisella katkarapuja ja kolmannella jälkkäriä jne. Kärryistä voi sitten pyytää haluamiaan herkkuja pöytään, ja ne kirjataan ylös, jotta pysytään laskuissa mukana maksamista varten. Käytiin tuolla isolla porukalla isänpäivän kunniaksi. (Välihuomautus! Aasialainen ruoka on täällä niiiiin hyvää!!)

... ihaillut maisemia ja Oopperataloa ja Harbour Bridgeä vähän joka suunnasta ja valaistuksessa. Autosta, bussista, lautasta, MOCAn kattoterassilta lounastaessa, satama-alueelta, Mrs Macquarie's placelta, Sydney Towerista, Pylon Lookoutilta... Vielä on Harbour Bridge kävelemättä ja muutama ihailupaikka kokematta.

... tuhlannut aivan liikaa rahaa ruokaan.

... nauttinut ihanista lämpimistä kevätsäistä (tänään +29 ja täysaurinko) ja rantaelämästä.

... shoppaillut, vaikka visusti lupasin itelleni, etten sitä tee enää ennen kesää. MUTTA kun täällä on niin kivoja vaatteita kauppojen hyllyt täynnä ja omat harmaat, mustat ja valkoset vaatteet tuntuu tylsiltä kaikkien värien ja printtien keskellä.

... saanut yhden ihanan Brisbane-kaverin tänne käymään ja vajaan parin viikon päästä tulee toinen, jee!

... käynyt suklaafestareilla!

... syönyt superhyviä pannareita Pancakes On the Rocksissa. Niin hyviä pannareita, ehdottomasti kaikkien täällä vierailevien to do -listalle!

... osallistunut (en mä voi sanoo osallistunut, vai voinko muka, mut en keksi oikeeta suomenkielistä verbiä tähän!) ilmaiselle turistikierrokselle, joka oli tosi hyvä! Opas oli selvästi innoissaan ja tykkäsi työstään ja 2,5h keskustassa kävelyn jälkeen tunsin itseni viisaammaksi Sydneyn historiasta, joten iloisesti maksoin kierroksesta vapaaehtoisen maksun.

... ostanut liput musikaaliin Sydneyn Oopperataloon!!

... vieraillut paikallisen luistelujengin treeneissä pari kertaa ja ilmoittanut liittyväni joukueeseen! Hups miten tässä näin kävi?

... syönyt Sydneyn Hard Rock Cafessa Darling Harbourissa ilotulitusten paukkuessa taustalla. (toinen to do kaikille tänne tuleville!)

... intoillut ja vähän pelännyt mun tulevaa reissua, josta lisää myöhemmin! Uusia kokemuksia taas luvassa kumminkin!

... huomannut, että vaikka mun englanti ei ole täydellistä millään saralla, on sen puhuminen kuitenkin hurjasti luonnollisempaa nykyään, kun ei tarvitse kaikkea kääntää erikseen päässä vaan voi elää englannin kanssa. 

... todennut, että Aussien valkkarit on superhyviä!

Nyt hyvää yötä täältä!

Hanna

ps. How awesome is my host mum? Ei tule suomiruokaa ikävä ja kaikki perheessä tykkäs tosta ihan suunnattomasti. Seuraavaksi meillä on suunnitteilla korvapuusteja, nam! http://honeyyoubaked.com/2015/09/finnish-blueberry-pie/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti