keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Three tourists in Sydney
Moikka, mun blogin tulevaisuus näyttää hitusen valosammalta, sillä mulle saapui tabletti Suomesta. En osaa kuitenkaan vielä käyttää mm. Bloggeria tässä, joten saatte tyytyä vain kolmeen kuvaan (loput katosi jonnekin).

Kulunut reilu viikko on mennyt turistioppaan roolia hoidellessa, kun olen kierrättänyt äitiä ja Ainoa ympäri Sydneyä. Mua jännitti jostain syystä ihan kamalasti lentokentällä, mutta turhaahan se oli. En saanut edes kommenttia mun todella haalistuneesta ja sotkuisesta surffitukasta. Sen sijaan avojaloin kävely (jalkspöydässä oleva rasitusmurtuma estää fläbärien käytön) on kummastuttanut vieraitani... 

Meillä on kuitenkin ollut ihan äärettömän kivaa, eikä todellakaan tunnu, että edellisestä näkemisestä olisi ollut n. 8,5kk! Meidän ohjelmaan on kuulunut kaupungilla ja satama-alueella hengailua, puistoja, maamerkkejä, nähtävyyksiä, mielettömiä auringonlaskuja ja kuunnousuja, rantapäiviä, aalloissa hyppimistä, Blue Mountainseilla patikointia, shoppailua, kengujen ja koalien silittämistä, maailman valkoisin hiekkaranta Jervis Bayssa, ulkonasyömistä, huikea Roald Dahlin Matilda-musikaali, dinner hostperheen kanssa, aussiherkkuihin tutustumista ja roadtrippailua.

Vaikka välillä ympärillä olevista jutuista nousee hymy tai haikeus pintaan, tuntuu tää silti ihan hassulta. Musta tuntuu kuin au pairiudesta olisi ikuisuus aikaa, ja että olisin jossain muussa kaupungissa kuin Sydneyssä, jossa olen asunut reilu puoli vuotta. Samalla kaikki on kuitenkin niin tuttua ja helppoa - aussiaksentti, paikkojen sijainnit, joukkoliikenne ja kaikki tavat ja maksusysteemit. On ollut ihana huomata se, kuinka paljon onkaan oppinut kaikenlaista, ja jakaa tuota tietoa sekä antaa vieraiden olla lomafiiliksessä sysäämättä suunnittelutaakkaa heille.

Huomenna kutsuu Melbourne, jossa vietetään seuraava viikko. Kaksi päivää käytetään Great Ocean Roadiin tutustumiseen, muuten sukelletaan Melbournen antiin. Sää on ollut aivan huippuhyvä koko tän ajan ja näyttää jatkuvan helteisenä myös Melbsissä!

Halit kaikille, kuullaan taas!!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti