perjantai 29. tammikuuta 2016

Nelson Bay

Viime lauantaina hyppäsin aikasin aamulla Ellin ja Sinin kyytiin päämääränä 2,5h päässä sijaitseva Nelson Bay. Matkan varrella pysähyttiin Newcastleen aamukahveille sattumalta reitille osuneeseen huippuihanaan kahvilaan ja kävelylle meren rantaan. Newcastle on NSW:n toisiksi suurin kaupunki n. 430 000 asukkaallaan. Sydneyssä asukkaita on se lähes 5milj., joten kiva ero!

Nelson Bay taisi ylittää meidän kaikkien odotukset ja paikka on yksi kauneimpia, mitä oon Ausseissa nähnyt. Viikonloppukin oli yksi kivoimmista täällä! Todella onnistunut viikonloppu siis!

Lauantaina kivuttiin Mount Tomareelle kammoksumaan jättimäisiä hämähäkkejä, jotka roikkuivat puissa ihailemaan maisemia, vierailtiin muutamalla kauniilla rannalla sekä Stockton-hiekkadyyneillä, jossa ei suinkaan oltu ainoat turistit..., nähtiin delfiinejä Zenith Beachilla ja vain ajeltiin ympäriinsä. Illalla pystytettiin teltta todella kivalle leirintäalueelle, joka sekin ylitti kaikki odotukset, ja kokkailtiin iltapalaa.
Sunnuntaina vietettiin päivä kauniilla Fingal Bay beachilla ja käveltiin Fingal Islandille, jonne pääsee vain low tiden aikaan. Rantavahti kovasti varoitteli, ettei sinne kannata kävellä, koska ihmisiä on hukkunut ylityksen aikana. Uhmattiin rantavahteja ja käveltiin sinne kuitenkin, eikä matka kovin vaaralliselta näyttänyt. Ehkä ongelma on ollut ihmiset, jotka lähtevät saareen ja unohtavat ajankulun ja lähtevät takaisin, kun vesi on noussut. Sanoin lauantaina, että aamulla on 'high tide', joten saarireissu kannattaa jättää iltapäivään. Elli sitten luuli koko lauantain, että aamulla olisi hai time ja ihmetteli, että eikö niitä haita olisi kiva mennä kattomaan ja aikamoista, jos niiden liikkeet pystytään ennustamaan niin tarkkaan. No saatiin tämäkin erhe oikaistua ja haita ei tosiaan näkynyt.
Illalla kotimatkalla pysähyttiin Morisettissa, jossa nähtiin aivan mielettömän kaunis auringonlasku ja kymmenittäin villejä kenguja. Morissetissa kenguja pomppi monessakin paikassa, mutta parhaiten ja eniten niitä näkee, kun suuntaa piknikalueelle psykiatrisen sairaalan kupeeseen.

Aivan ihana telttailuviikonloppureissu kauniissa maisemissa ihanassa oululaisessa seurassa (oottakaa vaan, kun tuun kotiin aussiaksentin sijaan oulun murteen kanssa, sillä täällä puhun livenä suomea oikeastaan vaan näiden kahen oulutytön kanssa...)! Jos vaan aika riittäisi, harrastaisin telttailua täällä vielä monta kertaa, oli niin hauskaa!!

Hanna

Ps. 26.1, eli viime tiistaina vietettiin Australia Dayta, joka tarkoittaa käytännössä runsaasti lippuja ja muuta rekvisiittaa, pukeutumista, barbequeta, runsasta ohjelmaa ympäri maata ja hauskanpitoa.  Austaliapäivää vietetään muistopäivänä ensimmäisen laivaston saapumisesta maahan v. 1788 ja brittien lipun iskemisestä maahan, joka julistettiin 'terra nulliukseksi'. Tästä 'ei kenenkään maa' -julistuksesta keskustellaan, sillä Australia ei suinkaan ollut asumaton reilut 200 vuotta sitten. Tässä, KLIKon hyvä, ajatuksia herättävä, teksti aiheesta. Ja ei, en ole sitä mieltä, että päivä pitäisi kieltää, mutta on ihan hyvä herätellä omia ajatuksia, eikä vain mennä sokeana "Aussie, aussie aussie, oi, oi, oi" -huutojoukon perässä.
Muutamista kuvista kiitos Ellille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti