torstai 7. tammikuuta 2016

Hello 2016!

Koko joulukuu tuntui käsitteenä täysin absurdlta, mutta niin se joulu saapui tänne surffareiden ja kengujen maahankin! Täysin odotetusti joulu Ausseissa oli aivan erilainen kokemus eikä joulufiilistä ollut lukuunottamatta joulupäivän aamun joulukirkkoa ja varsinkin 'Jouluyö, juhlayö' -laulua. Syötiin hyvin, vietettiin aikaa rennosti yhdessä ja availtiin lahjoja joulusukista, kuusen alta ja secret santa -pelissä. Tein myös joulutorttuja molempien sukujen juhliin, ja niistä tykättiin ihan tosi paljon! Aussijoulu oli kaikessa erilaisuudessaan ihana kokemus ja olen kiitollinen, että mulla oli mahollisuus kokea se aivan ihanan aussiperheen kanssa!


Viikko sitten torstaina piknikkeilin ja paistattelin päivää puolen Sydneyn, tai ainakin kaikkien turistien kanssa, sataman ympäristössä Uuden Vuoden kunniaksi. Pidettiin tyttöjen kanssa sleepover edellisenä iltana, jotta päästäisiin kaikki yhdessä lähtemään vähän kahdeksan jälkeen aamulla kohti keskustaa. Saavuttiin Blues Pointille ennen puoli kymmentä, eikä kyllä hetkeäkään liian aikaisin, sillä saatiin tyyliin viimeinen spotti ruohikolta. Siitä sitten alkoi 14,5 tunnin odotus. (Muutamiin paikkoihin ihmiset jonottivat jo edellisenä päivänä, joten siihen nähden tuo oli ihan inhimillistä, hah). Meidän valitseman paikan kapasiteetti oli 12 000 ihmistä, ja se tuli täyteen alkuillasta.  Päivä meni yllättävän hyvin telttavirityksen alla makoillen, syöden ja kauniista päivästä nauttien. Kuuden aikaan alkoivat erinäiset ohjelmat ja yhdeksältä oli lasten ilotulitus. Keskiyön lähestyessä countdown alkoi ja kellon lyödessä kaksitoista alkoi illan kohokohta, 12 minuutin mittainen upea ilotulitusshow. Meillä oli täydellinen spotti ja show oli kaiken odottamisen arvoinen. Ei tiedetty, että mihin suuntaan olisi pitänyt katsoa, kun joka puolella paukkui ja räjähteli. Tulen varmasti muistamaan tämän uuden vuoden koko elämäni!! Nyt on Sydneyn uusi vuosi koettu ja ensi uudella vuodella on lievät paineet, jos haluaa pistää paremmaksi... Mä en osaa lisätä omia videoita näihin postauksiin, joten jos Sydneyn NYE kiinnostaa videon muodossa, niin mm. tässä, KLIK, on hyvä minuutiksi koottu pätkä.


Sydney oli hoitanut päivän mielestäni varsin hyvin, vaikka ahdasta oli ja vessaankin sai jonottaa hyvän aikaa. Julkisen liikenteen vuoroja oli lisätty 4500:lla, joten kotiinkin päästiin suhteellisen helposti, vaikka kaiken kaikkiaan ilotulitusta oli ollut seuraamassa 1,6 miljoonaa ihmistä.

Päivän aikana mietin useaan otteeseen sitä, miten viime vuodenvaihteessa Helsingin Senaatintorilla mulla ei ollut aavustustakaan, että olisin nyt seuraamassa yhtä maailman ainutlaatuisimmista ilotulituksista! Eikä mulla kyllä ole varmuutta siitäkään, missä päin vietän seuraavan vuodenvaihteen.

Uuden vuoden päivänä juhlistin vuoden vaihdetta suuntaamalla kohti lentokenttää ja rantalomaa Noosassa. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin.

Ihanaa vuotta 2016 teille kaikille!!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti