maanantai 5. lokakuuta 2015

Day 2 / Uluru & Kaja TjutaReissun tokana päivänä meillä oli aamupala kello viisi, jotta kerkiäisimme syömään ennen auringonnousua. Käveltiin pienelle kukkulalle ihailemaan sekä Ulurua että Kaja Tjutaa auringon noustessa. Wow, ympärillä oli aivan hiljasta (kameran suljinäänen klikkauksia lukuunottamatta) ja maisema kirkastui vähitellen. Päivisin lämpötila huiteli yli kolmessa kympissä plus täysaurinko, huh, mutta öisin oli alle +10 astetta. Auringon noustua sai kuitenkin aika nopeesti heittää pipot ja pitkät housut pois, kun ilma lämpeni.
Seuraavana meillä oli vuorossa kolmen-neljän tunnin patikointi Kaja Tjutalla. Kaja Tjuta on valtava kivimuodostelma, joka koostuu 36 kukkulasta. Matkan aikana sai kyllä pelätä välillä nilkkojensa puolesta, sillä maasto ei ollut mikään helpoin, mutta maisemat olivat huikeat!!! Muhun toi teki suuremman vaikutuksen kun Uluru. Tai siis Uluru oli aivan valtavan kokoinen, mutta Kaja Tjuta oli koskemattomampi ja turisteja näkyi vähemmän. Ulurun ympärille oli tehty kävelyväyliä ja osa paikoista oli aidattu. Ymmärrän kyllä, että turistien takia tuo on välttämätöntä, Ulurulla kuitenkin kun on pyhä merkitys aboriginaleille, mutta se vei samalla hieman paikan hohtoa.

Patikoinnin aikana ymmärsi kyllä, miksi herätys oli niin aikaisin, sillä me lopeteltiin kävelyä klo 11 aikoihin ja silloin jo lämpötila taisi olla +34. Kesäkuukausina tuolla on vielä käsky aloittaa kävelyt niin, että ehtii kuumimman ajan alta pois. 
Patikoinnin jälkeen ajeltiin yhelle leirintäasemalle tekemään lounasta. Matkan varrella pysähdyttiin keräämään puita nuoriota varten ja ihailemaan maisemia ja mm. tuota ylemmässä kuvassa näkyvää salt lakea. 


Jatkettiin matkaa meidän kakkosyön leirintäpaikalle, joka oli yksi reissun kohokohdista mulle. Leiri oli "rotkon" reunalla lähellä Kings Creek stationia, mutta kuitenkin kaukana muista. Kun käveli rotkon reunalle, ei missään näkynyt valoja tai liikennettä. Oltiin todella aivan yksin keskellä Australiaa. Tähän välihuomautuksena, että mä en ole liian paljoa retkeillyt puhumattakaan yön viettämisestö metsässä, joten tää oli melko spesiaalia mulle. Leirissä oli katos, teltat, bush shower ja bush toilet, joista molemmista oli huikeat näkymät, haha. Musta oli aivan ihanaa istua iltanuotion äärellä, kuunnella muiden tarinoita, syödä hyvin ja vain olla. Ja lopulta kääriytyä makuupussiin ja nukahtaa tähtiä laskiessa.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti