perjantai 24. heinäkuuta 2015

Springbrook National Park
Viime viikon sunnuntaina keräsin saman Byron Bayn porukan kyytiin ja ajettiin Springbrook National Parkiin Gold Coastille. Luonnonpuiston lähellä reitti oli varsin mutkitteleva ja kapea, mutta selvisin siitäkin kunnialla, hyvä minä! 

Luonnonpuisto on iso ja siellä on monia näköalapaikkoja ja useampi reitti kierrettävänä! Rajallisen ajan takia valittiin kierrettäväksi Twin Falls circuit, johon meni pari tuntia. Matkan varrella oli upeita maisemia, vesiputouksia ja ihanan vehreää ja runsasta kasvustoa! Reitti oli mäkinen ja matkalla oli kaatuneita puita ym. esteinä, mutta muuten se oli varsin helppokulkuinen. Seuraavana päivänä kuitenkin tuntui jaloissa reipas kävely ja illan luistelutreenit tuotti aluksi vaikeuksia. Circuitin varrella oli kylttejä, joissa kiellettiin polulta poikkeaminen, mutta vähän matkaa käveltyä kiellon ymmärsin varsin hyvin: toisella puolella oli tiheää kasvustoa (ja ties mitä hämähäkkejä ja käärmeitä) ja toisella puolella jyrkkä monen kymmenen metrin pudotus. Ei kyllä olisi tullut mieleenkään poiketa turvalliselta polulta. 

Parin tunnin kävelyn jälkeen meillä oli tarkoitus hurauttaa vielä Best of all -näköalapaikalle, mutta sää oli muuttunut harmaaksi, joten päätettiin jättää se väliin ja ajettiin parin kymmenen kilometrin päähän Natural Bridgelle (vika kuva). Netistä lukeman perusteella luultiin, että sielläkin meitä odottaisi suht koskematon luonto ja kävelylenkki, mutta paikasta oli upean Natural Bridgen takia tehty turistikohde. Parkkipaikalta lähti laudoitettu 1km reitti, jota pitkin pääsi turvallisesti kävelemään flip flopeissa ja farkuissa aidatulle Natural Bridgelle. Olihan paikka kaunis, mutta paikan turistimaisuus söi paikan hohtoa.

Olin kuullut Springbrookista paljon kehuja, joten luonnonpuisto oli mulla to do -listalla. Jylhät maisemat, upea luonto, vesiputoukset ja hiljaisuus tekivät muhun kyllä vaikutuksen. Vaikka en ole mikään tottunut metsässä vierailija ja patikoija, niin tykkäsin tosi paljon ja toivon, että ehin vierailemaan muissakin luonnonpuistoissa täällä! Ihana päästä pois kaupungin hälinästä metsän keskelle hiljasuuteen.

Huomenna lähen ison au pair -porukan kanssa Gold Coastille. Lauantaina meillä on tarkotuksena tsekkailla Surfer's Paradise jne. ja sunnuntaina aamulla juostaan Color Run! Vaikka kyseessä on vaan fun run, oon silti vähän peloissani mun kunnon puolesta. En oo liikaa ehtiny täällä urheilemaan viime aikoina hah.

Nyt kuitenkin lähen vapaapäivän kunniaksi aamupalalle maailman ihanimpaan lähikahvilaan ja sitten keskustaan hoitamaan muutamaa asiaa. Kuullaan taas!

Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti