tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lone Pine Koala Sanctuary


Viime viikon torstaina suunnattiin tyttöjen ja isovanhempien kanssa Lone Pine Koala Sanctuaryyn. Meidän iltapäivä vierähti siellä tosi nopeesti ruokkien kenguruita ja ihaillen koalia, erilaisia lintuja, vompatteja jne. Mun mielestä toi oli tosi kiva paikka! Osalla eläimistä oli mun mielestä aika ahtaat olot, mutta esimerkiksi kenguruiden alue oli ihan valtava, mikä oli tosi hyvä juttu! Nyt oon nähnyt kengut ja koalat, vaikka olishan se nyt niin paljon siistimpää nähdä niitä villinä luonnossa. Ehkä mä vielä nään!

Tänään on tyttöjen eka koulupäivä 2,5 viikon loman jälkeen, joten arki on taas pyörähtänyt käyntiin. Aamulla käytiin viemässä tytöt kouluun ja muuten tän päivän ohjelmassa on lakanoiden vaihtoa, silittämistä, ruokakaupassa pyörähtämistä, juoksulenkki, tyttöjen kanssa iltapäivän viettoa ja päivällisen valmistus. Vaikka onkin ollut ihanaa tehdä kaikenlaista lomalla (oltiin mm. leffassa kattomassa Minions ja mä ymmärsin koko elokuvan, hyvä minä!!), on kyllä kiva saada myös omaa aikaa päiviin. Täällä aurinko laskee nyt talvella jo heti viiden jälkeen ja katuvalot on lähinnä vitsi, joten jos haluaa käydä lenkillä, pyöräilemässä tai muuten koittaa estää aussikilojen kertymistä,  täytyy se tehä päivällä. Muuten tän viikon ohjelma on vielä suunnitteilla. Huomenna menen paikallisen luistelujengin treeneihin ja torstaina pääsen vihdoin kattomaan amerikkalaisen aupairin kanssa Dirty Dancing-musikaalin. Viikonloppuna olisi tarkotus tehä päivä- tai viikonloppuretki, mutta kohdetta ei ole vielä päätetty.

Viikonloppuna täällä oli kuulemma normaalia kylmempää ja ainakin tuuli ihan kunnolla. Kyllä Australian talven tuntee täällä iltasin ja aamusin. Aamulla, kun heräsin kolmen peito alta, en olisi millään halunnut nousta, koska ulkolämpötila näytti kahdeksaa astetta ja täällä ei tunneta lämmitystä sisällä, joten olin aivan jäässä farkuissa ja fleecessä. Onneksi perheen talo on sentään melko uusi, joten seinät ovat tiiviimmät kuin perinteisissä Queensland-tyylisissä taloissa, joissa tuulee läpi. Varmaan paras neuvo, jonka sain ennen tänne lähtöä, oli villasukkien mukaan otto. Kuljen sisällä jatkuvasti villasukat jalla ja nyt mietinkin, että pitäisikö suunnistaa paikalliseen lankakauppaan ja neuloa kolmas pari vai toivoa, että Suomesta lähetettäisiin sukkapari tänne... Talvi kun jatkuu elokuun lopulle asti. Päivisin lämpötila onneksi nousee 15 asteen yläpuolelle ja aurinko paistaa, joten nytkin tarkenen kirjotella tätä tekstiä parvekkeella t-paidassa.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti