lauantai 6. helmikuuta 2016

Viimeisen kahdeksan kuukauden aikana olen...(Kuvituksena saatte ihailla mun surffitaitoja elämäni ekalta surffikerralta, onneksi tuosta on enty eteenpäin ja olen oppinut seisomaan vähän varmemman näköisenä...)

... matkustanut elämäni ensimmäistä kertaa lentokoneella yksin Euroopan rajojen ulkopuolelle.

... tavannut lukuisia uusia ihmisiä ympäri maapalloa, ollut avoimempi ja ennakkoluulottomampi kuin ikinä ja oppinut niin paljon lisää ihmisistä ja itsestäni myös.

... kehittynyt enkun kieleni kanssa. Lääkärissä käynnit sujuvat vieraalla kielellä ja kaupoissa, ravintoloissa ja koulussa asiointi on aivan arkipäivää. Enää ei tarvitse miettiä viittätoista minuuttia kokiksen tilaamista kahvilassa (coke, coke please, can I have a coke please?, I'd like to have a coke)

... varaillut lukuisia majoituksia, lentoja, retkiä ja suunnitellut ajoreittejä.

... laitesukeltanut, snorklannut ja surffannut elämäni ekaa kertaa.

... oppinut syömään juustoja, oliiveja, kapriksia, hummusta, punaviiniä ja selleriä.

... ollut yksin reissussa muutamankin kerran.

... ajanut vasemmalla puolella tietä hyvällä menestyksellä.

... juhlinut joulua keskellä kesää bbq:n merkeissä ja viettänyt uuden vuoden aaton tiiviisti puistossa odottaen ilotulituksia.

... osallistunut pub crawliin.

... käynyt musikaalissa kolme kertaa parin kuukauden sisään, ja kohta pääsen taas uudestaan.

... ostanut elämäni ensimmäiset tekonahkaiset kengät.

...telttaillut ja nukkunut pelkkä makuupussi suojanani keskellä Australiaa.

...saanut kakkoskodin ja ystävyyssuhteita, jotka tulevat kestämään. Täällä ystävystyminen on nopeampaa kuin Suomessa, kun kaikki ovat irrallaan kodista.

... oppinut Oulun murretta :D

... viettänyt loputtomia tunteja rannalla.

... perunut rantapäivän mittarin näyttäessä 24 astetta...

... syönyt paljon Aasialaista ruokaa.

... käyttänyt fläbäreitä viikkoja putkeen.

... ihmetellyt tätä Australian loputonta auringonpaistetta ja hellettä (NOT!)

... matkustanut lukuisia kertoja paikallisella Hop, Skip & Jump -bussilla, jossa on usein mun ja Z:n lisäksi muita au paireja lapsineen sekä eläkeläisiä. Bussissa ei ole stop-nappeja vaan kun bussi lähestyy omaa pysäkkiä, täytyy kuskille hihkaista "Next stop please!".

... korvannut jätskin frozen yogurtilla.

... palannut kilpailemaan muodostelmaluistelussa.

... kävellyt ja muutenkin nauttinut luonnosta paljon enemmän kuin Suomessa.

... oppinut Aussien tavoille ja lopettanut iltapalan syönnin.

... koukuttunut peanut butteriin.

... todennut banana breadin ja acai bowlien olevan parasta ikinä.

... tuskaillut täydellisen oman rauhan puuttumista.

... stressannut Aussielämän loppumista. Tutuiksi käyneet reitit bussipysäkeille, jokapäiväinen rantaelämä, tutut aina iloiset pre schoolit opettajat, oma huone, host perhe ja kaverit, tietynlainen vapaus ja itsenäisyys, kaikki jäävät tänne. (onneksi sentään muutama tyttö tulee takaisin Suomeen mun kanssa...)

Mulla on ollut tämmöinen postaus ikuisuuden luonnoksissa ja viimein täydentelin tätä 8kk Aussiolon kunniaksi (&ja ehkä myös Ellin samantyylinen kirjotus sai mut muistamaan tän...). Mulla on tänään todennäköisesti rentoilukotipäivä, kun tuntuu, että viime aikoina on tullut viiletettyä vähän joka suuntaan jatkuvasti. Ainoa tän rauhan rikkova ohjelmanumero on mahdollinen visiitti toiselle puolelle Sydneyä hakemaan air cast/moon boot, sillä mulla todettiin rasitusmurtuma vasemmassa jalassa. Muuten aattelin käydä läpi mun kaikki tavarat, päättää, mitkä annan/myyn pois ja muutenkin järjestää kaapit. Tässä melkein kuuden kuukauden aikana kun on tullut asetuttua kodiksi ja tavaraa on ehtinyt kertyä, vaikka mitään en olekaan ostanut...

Huomenna ohjelmassa on Rocks-marketeilla vierailua, keskustassa pyörimistä ja mahdollisesti rantapäivää. Mulla on bucket list aikalailla tyhjä, sillä eilen sain taas yhden kohdan ruksittua yli, kun käytiin Oopperatalon yhteydessä sijaitsevassa Opera Barissa illalla. Listalla on enää Open Air Cinema, jonka saan ruksittua yli ystävänpäivänä, kun mennään Bondille kattomaan Notebook, ja auringonnousu Manlyssa (ainoa tätä estävä tekijä on julmetun aikaisin herääminen...). Muuten haluan viettää viimeisiä viikonloppuja rannalla hengaillen (ja mahdollisesti SUPpaillen?), sillä vaikka tulenkin Suomen kesää vasten takaisin, ei rantakeleistä ole takuuta.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti