sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Brisbane-viikonloppu


Moikka,
Mulla on ollut ihana viikonloppu Brisbanessa, vaikka pieni sairastelu (Mun ääni muistuttaa melko paljon heikkovointista varista... Koita siinä sitten saada ittes ymmärretyks englanniksi :D) on vähän hidastanut menoa. Perjantaina treffailin muutamaa näillä kulmilla asuvaa saksalaista au pairia ja viikonlopuksi sain ennestään tutun suomalaisen au pairin, Annikan, tänne meille vieraaksi. Meiän viikonlopun ohjelmassa oli shoppailua, ravintoloita ja kahviloita, Galley of Modern Art, jokiristeily ja New Farm park.




GOMAsta tykkäsin ihan tosi paljon! Oon käynyt siellä kerran aikasemmin pyörähtämässä nopeasti, mutta nyt tutustuttiin kaikkiin tiloihin ja siellä oli tosi paljon kivaa nykytaidetta. Esimerkiksi Pariisin tai Berliinin modernin taiteen museoille en ole ikinä liiemmin syttynyt, mutta täällä viihdyin! Ei oo museota turhaan kehuttu Brisbanen parhaaksi museoksi ja Australian parhaaksi nykytaiteen museoksi.



Pääsin myös vihdoin testaamaan ihan meidän kulmilla sijaitsevan Organic Cafen aamiaisen. Aamiainen (pinaattiherkkusieniomelette) oli hyvä, mutta kylmäpuristettu mehu, joka sisälsi muun muassa ananasta, porkkanaa, laventelia, limeä ja sitruunaa, oli aivan huippuhyvä. Taisin just löytää paikan, minne tuhlaan kaikki ylimääräset rahat. Monet väittää, että Australia on kallis maa, mutta mä en ole ainakaan sitä vielä ehtinyt huomata tai sitten en osaa laskea kursseja oikein. Esimerkiksi toi kymmenen ainesosan kylmäpuristettu mehu (n. 400ml) maksoi 7 dollaria, joka on alle 5 euroa. Jos ootte jostain Suomesta löytänyt vastaavia tohon hintaan, niin kertokaa jooko mullekin!!







Tänään vietettiin päivä City Catilla risteillen Brisbanen läpi virtaavalla joella. Kaupunki näytti tosi hienolta paatilta katottuna, mutta ei tää Brisbanen kuiva ja aurinkoinen talvi oo vakuuttanut ihan mua. Jokiristeilyn aikana koettiin aurinkoa, mutta myös varsin paljon pilviä ja hieman sadetta. Mun ekat päivät täällä oli ihanan aurinkoisia ja lämpimiä ja perheen äiti kerto, että sen mielestä Brisbane on melkein parhaimmillaan kesäkuussa, koska sillon on kuivaa, ei liian kuuma (+20astetta) ja aurinkoista. Kesäkuussa täällä voi ton sään takia nähdä paljon häitä joen varrella, koska ei pitäisi olla vaaraa sateesta kesken vihkiseremonian. No, ehkä se kuiva talvi sieltä vielä tulee, ensi viikoksi ainakin on luvattu ihan kivoja kelejä. Perheen tytöillä alkoi viime torstaina 2,5 viikon loma, joten seuraavat kaksi viikkoa vietän koko päivät tyttöjen kanssa kaikkea kivaa tehden. Jos säät ovat hyvät, en usko, että meille tulee tekemisestä puutetta ja ainahan sadetta voi paeta kirjastoon tai museoon.

Kivaa viikkoa Suomeen!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Oliko paljon yksivärisiä tauluja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh tällä kertaa ei näkyny yhtää yksväristä taulua :D ehkä siinä syy, et museo oli musta kiinnostava!

      Poista