keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ensifiilikset Brisbanesta


Moikka,
Pienimuotoisen (tai joiltain tahoilta varsin suuren) painostuksen jälkeen päätin alkaa jakaa kuulumisiani tutuille blogin kautta.  Katsotaan, kauanko tämä pysyy hengissä ja kuinka usein tänne tulee juttua, mutta tässä tämä nyt joka tapauksessa on!

Kaksi ja puoli viikkoa Brisbane-eloa takana, vaikka tuntuukin kuin perheen hyvästelemisestä lentokentällä, lakkiaisista puhumattakaan, olisi vaikka kuinka kauan. Samalla en kuitenkaan vieläkään täysin käsitä, että ihan oikeasti olen toisella puolella maapalloa, asun australialaisessa perheessä ja elän paikallista arkea. Ensimmäiset viikot ovat sisältäneet paljon uuden oppimista ja sisäistämistä, turhautumista englannin kielen kanssa, vasemman puoleiseen liikenteeseen totuttelua, perheeseen ja asuinalueeseen tutustumista (molemmat vaikuttavat huippukivoilta), aupair-hommia, kaupungissa haahuilua, eksymistä, tulevien seikkailujen suunnittelua, Bribie Islandilla ja uskomattoman pitkällä rannalla vierailua (tosin Australian mittapuulla se ranta ei kuulemma edes ole mikään ns. oikea ranta, mutta mulle kelpasi aivan vallan mainiosti!), uusiiin ihmisiin tutustumista ja jatkuvaa ympärillä olevien asioiden ihastelua ja ihmettelyä. Jaksan joka päivä ihailla olohuoneen ikkunoista avautuvaa maisemaa, ruokakauppojen valikoimia ja lintujen laulua. Jatkuva uusien asioiden sisäistäminen ja englannin kielen keskellä eläminen on uuvuttavaa ja väsyttävää näin aluksi, mutta eiköhän tämä tästä helpotu. Hieman perfektionistina on vain hankala hyväksyä sitä, etten osaa kaikkea enkä voi ilmaista itseäni juuri niin kuin haluaisin. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni siinä, että olen sisäistänyt uusia asioita kohtuullisella vauhdilla, selviytynyt kaupoissa ja kahviloissa, oppinut käyttämään junia ja pystynyt kommunikoimaan, joskin käsien ja selittelyjen kera, perheen, naapureiden ja kavereiden kanssa.


Näiden muutaman viikon perusteella Brisbane vaikuttaa tosi kivalta kaupungilta ja mulla onkin jo pitkä lista kahviloita, ravintoloita, museoita ja muita nähtävyyksiä ja paikkoja, joissa haluan käydä.Vaikka Australia on iso maanosa, Brisbane sijaitsee hyvin itärannikon keskellä, joten lentomatkat yhtälailla Sydneyyn ja Melbourneen sekä Cairnsiin ovat kohtuulliset. Paljon löytyy vielä suunniteltavaa, matkaoppaan selaamista ja netin tutkimista, jotta löytää ne kaikista kiinnostavimmat paikat Brisbanessa, itärannikolla ja koko Australiassa.


En olisi vielä alkukeväästä osannut ajatellakaan, että löytäisin itseni kesäkuussa miljoonakaupungista ja minulle entuudestaan täysin tuntemattomasta maanosasta. Olen kuitenkin aivan varma, että tänne lähteminen oli todella hyvä päätös ja tästä reissusta tulee monella tapaa unohtumaton, hieno ja mielenkiintoinen!


Postauksen kuvat ovat uusien lenkkireittieni varrelta. Olen täällä naapuruston urpo suomalainen, joka lenkkeilee ja kävelyttää koiria shortseissa, kun muut vuorautuu pitkiin housuihin ja paksuihin yläosiin. Suomalaisen näkökulmasta tämä näiden +20 asteen talvi auringon paistaessa tuntuu vaan ihan kesältä.

Terveisiä Suomeen! Palailen linjoille myöhemmin. Nyt jatkan kivojen ensi viikonlopun suunnitelmien parissa.


Hanna


ps. Olen tainnut lähetellä whatsappin ja facebookin välityksellä liikaa aurinkoa sinne, sillä täällä on nyt ollut epätavallisen sateista ja säätiedotusten mukaan Suomeen on vihdoin saatu kesäsäät...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti